Machtiging voorlopig verblijf (MVV)
Wilt u wonen met uw partner of echtgenoot in Nederland? Of een familielid naar Nederland halen voor langer dan 3 maanden? Dan heeft u hiervoor een MVV nodig. Wij helpen en begeleiden u bij het indienen van een MVV-aanvraag en ook bij een eventuele bezwaar- en beroepsprocedure als een aanvraag is afgewezen.
MVV-aanvraag procedure
Het aanvragen van een MVV-aanvraag is meer dan alleen het invullen van een formulier. Ramdihal advocaten geeft juridisch advies over en hulp bij het indienen van een MVV-aanvraag. Een snelle MVV procedure valt of staat met een volledige aanvraag. De procedures om een verblijfsvergunning in Nederland te krijgen zijn vaak ingewikkeld. U moet voldoen aan allerlei regels en voorwaarden. Welke voorwaarden dat zijn, hangt af van het doel waarvoor u naar Nederland komt: gezinshereniging, werk, studie enz.
Er worden vaak strikte voorwaarden gehanteerd bij een MVV-aanvraag. Het is daarom van essentieel belang om een aanvraag zo volledig en duidelijk mogelijk in te dienen. Een tijdig en zorgvuldig advies en/of begeleiding kán voorkomen dat u moet procederen om later alsnog een verblijfsvergunning te krijgen. Dit bespaart u veel tijd, geld en onzekerheid. Wij helpen u daarom graag bij het indienen van deze aanvraag.
Voor MVV-plichtige bestaat de Toelating en Verblijf (TEV) procedure. Dit betekent dat met één aanvraag zowel een MVV als verblijfsvergunning wordt aangevraagd. Na afgifte van de MVV wordt er bij inreis in Nederland een verblijfsvergunning verleend. Een aparte aanvraag voor een verblijfsvergunning in Nederland hoeft dus niet meer te worden ingediend. De TEV-procedure volstaat. De referent in Nederland kan de aanvraag in Nederland indienen. Wij bieden hulp bij het invullen van de benodigde papieren en geven advies over de vereiste documenten.
Wilt u ook werken in Nederland? Hiervoor heeft u dan een werkvergunning (GVVA of TWV) nodig. Een werkgever mag een vreemdeling van buiten de Europese Unie, én Kroaten, pas arbeid laten verrichten indien hij beschikt over een werkvergunning. Dit kan een GVVA (Gecombineerde Vergunning voor Verblijf en Arbeid) of TWV (Tewerkstellingsvergunning) zijn.
De GVVA of TWV moet worden aangevraagd door de werkgever.
Een GVVA wordt aangevraagd als de werkzaamheden langer dan 90 dagen duren. Anders kan een tewerkstellingsvergunning (TWV) worden aangevraagd. De GVVA wordt aangevraagd bij de IND; een TWV bij het UWV Werkbedrijf. Voor kennismigranten is geen GVVA of TWV vereist.
Een GVVA of TWV wordt pas verleend nadat is gebleken dat de werkgever geen geschikte kandidaten heeft gevonden in Nederland en in de andere EU lidstaten. Daarnaast moet de vacature gedurende 5 weken zonder resultaat bij het UWV Werkbedrijf hebben uitgestaan.
De werkgever dient minimaal 5 weken actief te hebben gezocht naar geschikte kandidaten. Bij vacatures die moeilijk zijn te vervullen kan dit zelfs 3 maanden zijn. Dit is de zogenaamde toets aan het prioriteit genietend aanbod.
Slechts indien geen geschikte prioriteit genietende kandidaat is gevonden, kan de werkgever een GVVA of TWV aanvragen.
Er zijn kosten (leges) verbonden aan een MVV-aanvraag, Deze kosten worden rechtstreeks aan de IND betaald voordat de aanvraag in behandeling wordt genomen.
Daarnaast betaald u ook kosten voor de werkzaamheden die Ramdihal Advocaten verricht. Deze kosten worden uiteraard vooraf met u besproken.
De IND neemt binnen 90 dagen een besluit. Bij goedkeuring van de aanvraag ontvangt u of uw advocaat bericht hierover. Met de MVV kan uw partner of familielid naar Nederland afreizen. Na binnenkomst in Nederland kan de verblijfsvergunning bij het dichtstbijzijnde IND-loket worden opgehaald.
Heeft u een afwijzing ontvangen van de IND? Ook dan helpt Ramdihal Advocaten u bij het maken van bezwaar. Sommige zaken zijn eenvoudig op te lossen. Andere zaken kunnen echter ook juridisch heel ingewikkeld zijn. Alleen met de juiste kennis van wet en regelgeving maken deze procedures kans van slagen. De juiste aanpak kan hier uitkomst in bieden. Wij kunnen het verschil maken in zo een procedure.